Vandring och Yoga i världsarvet Laponia

I dagens samhälle där vi ofta känner oss stressade av att vara uppkopplade och ständigt nåbara kan vi ibland känna att vi behöver en ventil för att ventilera vårt inre och slappna av. Under turen Laponia retreat yoga hike, kombinerar man vandring genom en underbar och storslagen natur, med yoga och meditation.

– Vi tycker att kombinationen vandring och yoga är häftig, naturen tillför så mycket och erbjuder en fantastisk inramning för yoga och meditation, berättar Mirja Andersson guide och delägare av Laponia Adventures.

Turen är ett samarbete mellan Laponia Adventures och Petra Kalla från Sacred Spine Yoga Therapy och ambitionen är att deltagarna ska få uppleva en del av Kungsleden, utkanterna av Sareks nationalpark men också kunna genomföra en resa i sitt eget inre.

– Vi uppmanar deltagarna att lägga undan telefonerna och under vandringen stannar vi till då och då för yoga- eller meditationsövningar, säger Mirja.

Laponia retreat yoga hike inleds i Jokkmokk med fokus på Yoga. Efter det så transporteras deltagarna till Sitoälvsbron där vandringen inleds. Under turen bor deltagarna enkelt i fjällstugor utan el och rinnande vatten

– Vi bor enkelt och hjälps åt med de vardagliga arbetsuppgifterna som att hämta vatten eller hugga ved. Det är ingen lyx, men det nödvändiga som värme, sängar och filtar finns, berättar Mirja, som fortsätter:

– De flesta yogaövningarna kommer vi hålla utomhus om vädret tillåter. De öppna vidderna hjälper till för att hitta en närvaro i nuet. Förra året hade vi bland annat en fantastisk meditationsövning på Skierffe, en fullständigt unik plats som verkligen inspirerar en mental upplevelse.

Även maten under turen är väl genomtänkt och grunden är vegansk kost. Det finns dock möjlighet att välja till lokalt producerade kött- och mejeriprodukter för den som vill:

– Vi vill att grunden ska vara vegansk och att kött och mejeriprodukter blir tillval. Inte tvärtom, som det brukar vara, avslutar Mirja Andersson.

Läs mer om Laponia retreat Yoga hike här:

Laponia Retreat Yoga Hike