CAMPING & STUGBY

Arctic Camp Jokkmokk

4-stjärnig familjecamping i naturskön omgivning vid Lilla Luleälven. Fina campingplatser för tält, husvagnar och husbilar. Moderna servicehus med duschar, tvätt och bastubad. Campingen har  57 stugor av varierande storlek, de flesta renoverade under år 2012 med fullständig köksutrustning, wc, dusch och TV i de allra flesta stugorna. Fri entré till utebadet med 4 tempererade pooler och rutschkana och även fri entré till leklandet Notbyn som ligger alldeles intill bad- och camping området. Möjlighet att boka relaxavdelningen, hyra trampcyklar och spela minigolf. Beläget 3 km från centrala Jokkmokk.

Arctic Camp Jokkmokk

ÅrreNjarka Fjällby

Här kan du bo bra, äta gott och njuta av livet.  Gillar du fjällutsikt eller sjöutsikt från fönstret är Årrenjarka rätta platsen för att slå dig ner ett tag. Stugorna är  fräscha och alla är inredda i en nordisk stil med gedigna material. Det finns nyare lyxstugor samt äldre fräscha stugor som ett billigare alternativ. Totalt finns det 100 bäddplatser fördelade på 12 st 4-bäddstugor, 7 st 8-bäddsstugor 2 st 6-bäddstugor. Årrenjarka ligger 10 mil nordväst om Jokkmokk.

Årrenjarka Mountain Lodge

Skabram Turism & Gårdsmejeri

Mitt i den storslagna naturen, strax utanför Jokkmokk, hittar du stugorna, campingen och gårdsmejeriet. På den lilla gårdscamping, belägen vid sjön Skabram, kan du både sommar och vinter njuta av din semester mitt i naturen. På gården finns ett varierat utbud av stugor att hyra och  det finns möjlighet att hyra cyklar och bastuflotte eller köp fiskekort och fiska i den närliggande sjön.

Skabram Camping

Kåbdalis Skidliftar & Stugby

För snart 50 år sedan byggde familjen Gunnarstedt den första liften i Kåbdalis och i dag är det nu Norrbottens mest besökta skidanläggning. Närheten till kusten, intressanta backar och ett bra utbud av restauranger och boenden har gjort denna skidanläggning till mångas favorit. Boendeanläggningen erbjuder stugor i varierande storlek, husvagnsplatser och vandrarhem. Kåbdalis ligger ca 6 mil söder om Jokkmokk längs väg E45.

Kronogård Vildmark

Kronogård är en stugby och camping som består av ett 30-tal stugor samt husvagnscamping med el. En gång i tiden var det centrum för skogsnäringen, idag är det en rekreation för kropp och själ. Det finns en servicebyggnad med kök, dusch och bastu samt en kiosk med godis, läsk, glass, fiskeutrustning, skoterolja etc. I området finns ett stort antal sjöar med ädelfisk som öring, röding, regnbåge och harr och möjlighet till båtuthyrning finns på sommaren och skoteruthyrning under vintern. Till kronogård tar du dig längs väg E45 cirka 6 mil söder om Jokkmokk.

Kronogård Vildmark

Blåfjell Stugby

Stugby i direkt anslutning till lift och pist i Kåbdalis. Blåfjell består av 16 st identiska 2-plansbyggnader med 1 lägenhet i varje plan. Stugorna är placerade på själva Kåbdalisberget med nära avstånd till lift och pisterna. Samtliga stugor har ski-in/ski-out placering. Parkeringsplatser med motorvärmaruttag för personbil finns i nära anslutning till stugorna. Blåfjell stugby ligger placerad mellan liftarna i Kåbdalis skidanläggning med utsikt över sjön Varevuoljaure, ca 6 mil söder om Jokkmokk längs väg E45.

Langas Camp Björkudden

Björkudden är en fjällby belägen i väglöst land vid sjön Langas 80 km väster om samhället Porjus. Här kan du fiska, jaga, åka skidor och snöskoter, flyga rundturer och guidas i fjällen, sommar som vinter, de har öppet året runt. Det finns sju stugor i olika storlekar, 2 till 8 bäddar, all utrustande för självunderhåll. I stugorna finns det el och vedkaminer för uppvärmning. Här kan du lyssna på berättelser om gamla traditioner, och även om det vardagliga liv i fjällen. Langas Camp Björkudden ligger efter “Vägen västerut”, det vill säga längs den väg som går till Ritsem.