Fjällstationer, Fjällbyar & Fjällstugor

STF Saltoluokta Fjällstation

STF Saltoluokta fjällstation ligger mitt på Kungsleden, precis i utkanten av det stora världsarvsområdet Laponia som innefattar nationalparkerna Stora Sjöfallet, Sarek, Padjelanta, Muddus och naturreservaten Sjaunja och Sör-Stubba. Detta område är inte bara utsett som världsarvsområde på grund av sin otroliga naturskönhet utan också på grund av den mångåriga samiska kulturen som än idag starkt lever vidare.
Fjällstationen består av en huvudbyggnad och fyra gästhus med sammanlagt nära 100 bäddar. Den timrade huvudbyggnaden har den gamla charmen intakt med öppna spisar, fotogenlampor och levande ljus i restaurangen. Ett av de huvudsakliga skälen till att människor besöker oss beror på de underbara möjligheterna att var ute och uppleva vår svenska fjällvärld när den är som allra bäst.

För att ta dig till och från Saltoluokta vintertid måste du ta dig över sjön Langas längs med den utstakade isleden, ca 3,5 km lång. Vi erbjuder skotertransport i samband med avgångs- och ankomsttider för buss 93. Se mer information längre ned. På sommaren kör vi båten M/S Langas över sjön, även den anpassad efter bussen. Läs mer om båttider här

Kvikkjokk Fjällstation

Kvikkjokk –är en av den svenska fjällvärldens pärlor. Fjällbyn är utgångspunkt till flera av våra klassiska nationalparker Padjelanta, Sarek och Stora Sjöfallet. Idag samlade under beteckningen Laponia, utnämnt till världsarv. Kungsleden går även igenom byn.

I restaurangen serveras frukostbuffé, lunch och trerättersmiddagi en avspänd och varm atmosfär.

I butiken finns ett varierat utbud av färskvaror, torrvaror, godis samt friluftsvaror. Du kan hitta mycket som du behöver för fjällturen. Vi har kartor, myggmedel, gas, spritbränsle och bensin till utekök och mycket mer.

Kvikkjokk Fjällstation

Kaskaivo Resort

Stugboende i Kvikkjokk med två stugor till uthyrning. Ingen av stugorna har rinnande vatten eller avlopp. Man hämtar vatten i angränsande bäck. Utedass. Grillplats med bänkar.

Stugan Snjerak                             935:-/natt
Plats för 4-7 personer. Allrum med matplats, soffa och kamin. Litet kök. Ett sovrum med våningssäng, sovloft med två 120 cm sängar. Tvättrum.

Stugan Nammatj                          715:-/natt
Plats för 2-4 personer. Allrum med matbord och kamin. Litet kök, sovloft och tvättrum.

Kontakt

Telefon: +46(0)70-644 75 74
E-post: kaskaivoresort@gmail.com

Stákkonjárgga Mountain Lodge

Vi erbjuder boende med självhushåll i fjällnära miljö med bra fiske, småviltsjakt och skoteråkning men även möjlighet till rekreation i fantastisk omgivning – bärplockning, vandring och skidåkning i orörd fjällurskog (Ultevis fjällskog). Våra stugor ligger längs “Vägen västerut” mot Ritsem. Du tar du dig till stugorna antingen med båt eller snöskoter. Om du kommer för att vandra, plocka bär eller annat som ej kräver båt/snöskoter ordnar vi transport över sjön.

Stákkonjárgga Mountain Lodge

Pietsjaure Sijdda

I Pietsaure kan du hyra boende både sommar och vinter. Du kan välja att bo antingen i stugor eller på traditionellt vis i torv- eller tältkåtor. Vi har flera olika typer och storlekar på stugorna beroende på hur många ni är eller vilket typ av boende ni önskar. Alla stugor är utrustade för självhushåll vilket görs under vintermånaderna.

Kutjaure Västända

Bra boende för vandrare längs Padjelantaleden i familjen Utsis stugor. Två fullt utrustade 4-bäddsstugor utan elektricitet, men med möjlighet att laga mat med hjälp av gasol och ved. Sängkläder och vedeldad bastu finns att hyra.

Telefonnummer:
073-808 54 85

Fjällstugor STF – Padjelantaleden och Kungsleden

STFs fjällstugor ligger på natursköna platser 10 till 20 km från varandra längs välmarkerade sommar- och vinterleder. I en fjällstuga bor du enkelt men mysigt. Här möts du av stugans värme och får dela både utrymme och erfarenheter med andra gäster.

Fjällstugor Badjelánnda Laponia Turism – Padjelantaleden

Vi hoppas du får glädje av din planerade vandring i våra gamla men fortfarande levande kulturmarker. Stuglägren i Badjelánnda / Padjelanta nationalpark drivs av medlemmar i fjällsamebyarna Tuorpon, Jåhkågasska och Sirges.

Kabla jakt och fiske

Enkelt, naturnära boende på fjället Kabla i närheten av Kvikkjokk, söder om sjön Tjakjajaure. Självhushåll, ej rinnande vatten, torrdass, ved finns,  gasolkök, gasollampor. Vandring/skidåkning/skoterkörning krävs för att ta sig hit, sommartid även helikopter. Lämpliga utgångspunkter är Seitevare, Tjåmotis, Njavve, Årrenjarka eller Kvikkjokk.

Telefonnummer:
070-346 44 17