Övriga boendetyper

Vildmarksbyn Solberget

Upplev livet på Vildmarksbyn Solberget långt från civilisationen utan rinnande vatten och el. Njut av lugnet och tystnaden som finns här och boka in någon aktivitet med gårdens tamrenar eller huskies eller kanske en av deras spa upplevelse.

Treehotel

Treehotel erbjuder unika hotellrum i trädkronorna. Moderna design trädkojor i oförstörd natur. Här kan du koppla av och stressa ned, njut av avskildheten i en sofistikerad miljö som även passar familjer.

Treehotel ligger i Harads, 85km från Jokkmokk.

Sápmi nature camp

En hållbar och småskalig camp som erbjuder högkvalitativt, naturnära boende i Världsarvet Laponia. Campen består av fem ‘dubbelrum’ i form av tältkåtor inredda med bekväma dubbelsängar, kaminer och mysig inredning inspirerad utifrån naturen och den samiska kulturen. Lennart bjuder på kunskap, mat och ett personligt värdskap. På campen serveras måltider från det samiska köket, som inte alltid serveras på den dyraste servisen men där kunskapen och berättelsen om maten vi äter, alltid finns i centrum.

Ligger i Laponia mellan Jokkmokk och Gällivare.

Martinas Stugor

Uthyrning av enkla stugor i Suobbat, ca 65 km från Jokkmokk. I stugorna finns el, kylskåp, kokmöjligheter. Sänglinne och handdukar ingår i priset. Varje stuga har eget utedass, vatten hämtas från brunnen och dusch och bastu utomhus. Husdjur är tillåtna och barnsäng kan lånas. Kör väg 97 till Vuollerim, istället för att svänga vänster till Vuollerim,  ta höger från väg 97 och fortsätt till Suobbat.

Jokkmokks Jakt- och Fiskevårdsförening

Enkelt boende på olika platser i kommunen för dig som vill vara nära naturen, jakten och fisket. Båt finns att hyra. Kontoret är beläget på Skabram industriområde, 3 km väster om Jokkmokk. Stugor med 4 bäddar, gasolspis, utedass, inget rinnande vatten. Stugorna på Laxholmen är belägna 56 km från Jokkmokk längs väg 747 mot Karats.  Kör till Jokkmokk Jakt & Fiskes parkering innan Vuojat, därefter båt, skoter eller skidor längs sjön.

Laxholmen Camp

Polcirkeln Butik och Café

Parkering för husbil och husvagn samt tältplats. Café och souvenirförsäljning samt försäljning av lättare mat. Möjlighet till hyra av vedeldad bastu finns också. Dricksvatten och WC samt möjlighet till latrintömning finns vid anläggningen. Nära till den populära fiskesjön Östkierats. Beläget 7 km söder om Jokkmokk längs väg E45 mot Älvsbyn/Arvidsjaur.

Polcirkeln Butik och Café