Lokala matproducenter

Sàpmi Ren och Vilt AB

Förädlar renkött i Jokkmokk och säljer även älg, fisk och bär produkter. De har en butik i Jokkmokk man kan besöka och köpa lokalproducerat från närområdet.

Adress: Hantverkargatan 71, 962 33 Jokkmokk, Sverige

Sàpmi Ren och Vilt AB Foto Therese Rydström

Jokkmokksbär

Jokkmokksbär vidareförädlar bär i liten skala och håller hög kvalitet. De klassas som mathantverk. Bären förädlas i små satser, noga utvalda från Jokkmokks närområde och så lite tillsatser som möjligt.

Produkterna finns bland annat att köpa på Hotel Akerlund och Ica Supermarket i Jokkmokk.

Jokkmokksbär

Essense of Lapland

Eva Gunnare tar vara på lokala matråvaror och förädlar dem. Hon tar Lapplands unika smaker från naturen och använder gamla och nya metoder för att ta fram smakkombinationer och produkter. Eva håller även i smakförställningar och föreläsningar om smaker.

Adress:
Eva säljer sina produkter från sitt hus i Lappstan i Jokkmokk – Sirkasgatan 4, 962 31 JOKKMOKK.

Polcirkeln gårdsprodukter

Polcirkeln gårdsprodukter och Gårdsmejeriet i Skabram skapar genuint mathantverk från grunden. De tillverkar ost, yoghurt, kaffeost och färskost.

Produkterna finns att köpa bland annat på Ica Supermarket, Coop Konsum och Hantverksbutiken i Jokkmokk.

Utsi Ren

De tillhandahåller de flesta traditionella delarna och varianterna av renkött. Välsmakande, ekologisk och naturligt kött från utanför Porjus i Jokkmokks kommun.

Erbjuder onlinehandel.

Utsi Ren

Viddernas vilda

Företaget jobbar med att bevara de samiska matkunskaper som börjat falla i glömska. De plockar och förädlar vilda örter från Jokkmokks närområde och gör nya produkter av dem. De plockar enbart vilda växter eftersom de växterna själv valt den optimala platsen där de kan utvecklas och få all den näring de behöver.

Adress:
Föreningsgatan 2B, 962 32 Jokkmokk, Sverige

Viddernas vilda

Jokkmokks korv & rökeri

De tillverkar korv och skinka i Jokkmokk, av högkvalitet. Jokkmokks korv är kända för sina produkter och ser det som ett hantverk där de inte lägger tillit till maskiner och skapar sina produkter med omsorg. De förbättrar ständigt sina metoder, ingredienser och sättet att hantera råvaror för att förbättras produkterna. Det är dom små, små detaljerna som gör det.

Du hittar Jokkmokks korv och rökeri produkter på Ica Supermarket och Coop Konsum i Jokkmokk.