Jokkmokk är en upplevelse för dig som är intresserad av natur och kultur. Den samiska kulturen blommar i Jokkmokk i både traditionell och modern tappning. Jokkmokk är utsedd till en av de 10 bästa platserna i Sverige för kulturupplevelser och vandringsleden Kungsleden är utsedd till en av de vackraste vandringslederna i världen.

Det som du borde tänka på när du ska resa hit är att det tar en del planering för att ta sig hit, det är också stora avstånd i Jokkmokks kommun, dock är det helt klart värt det!  Nedan hittar du information om hur du reser till Jokkmokk.

Lokal resebyrå

SN Resor AB, Jokkmokk

0971-582 22

Resebyrå med personlig service och fullständiga IATA-rättigheter. Bokar resor till och från Jokkmokk (flyg, tåg, hotell, hyrbil m.m.)

Med bil

Till Jokkmokk kommer man med bil antingen via inlandet och väg E45 eller via kusten och då kan man välja att ta av vid Piteå väg 374 med byte till E45 eller Luleå väg 97.
Norra infarten går via Inlandsvägen/väg E45.

Det finns gott om besöksmål längs vägen till Jokkmokk och det kan vara en god idé att göra ett stopp för att sträcka på benen och se något nytt. Kommer ni via Piteå kan Älvsbyn, Storforsen eller Kåbdalis vara passande orter att stanna till på. Åker ni via väg 97 så passerar ni Världsarvet i Gammelstad, Harads med sitt berömda Tree hotel och även Vuollerim. För er som kommer norrifrån så rekommenderar vi er att stanna till i Porjus och lära er mer om vattenkraften och rallarsamhället.

Med flyg

Luleå Airport trafikeras av Norwegian och SAS. Flygplatsen ligger 180 km sydost om Jokkmokk. Från flygplatsen åker du flygbuss eller flygtaxi till Luleå Busstation. Det går även en flygbil 2 gånger dagligen mellan Jokkmokk och Luleå Airport, observera att flygbilen är efterfrågestyrd och därför endast i trafik vid förbeställning gjord senast 17.00 dagen innan avgång.

Gällivare Flygplats ligger 100 km norr om Jokkmokk och trafikeras av NextJet. Boka flygtaxi från flygplatsen till Gällivare resecentrum.

Arvidsjaur Flygplats ligger 155 km söder om Jokkmokk och trafikeras av NextJet. Flygtaxi eller flygbuss till Arvidsjaur centrum.

Kiruna Flygplats ligger ca 220 km norr om Jokkmokk och trafikeras av SAS. Buss eller flygtaxi till Kiruna centrum.

Med buss

Från respektive ort går det bussar till Jokkmokk.

Kontrollera tiderna noga med Länstrafiken i Norrbotten så att busstiderna passar med flygankomsten. Tänk på att det tar en stund att ta sig in till centrum så ha god marginal mellan flygets ankomst och bussavgången.

Flera hyrbilsföretag finns också representerade på flygplatserna.

Med tåg

Närmaste järnvägsstation på Stambanan är Murjek. Från Murjek tar det cirka en timme med buss till Jokkmokk. Se tidtabeller på SJ’s webbsida.

Under sommaren trafikerar Inlandsbanan Jokkmokk.