Fiske

Även vintern erbjuder fiske – ta med en kaffetermos, något att sitta på och borra upp ett hål i isen och vänta på rödingen. Förr eller senare hugger den.

/ Läs mer

fiskflygdave

Helikopterflyg

Med helikoptertransport är fjällvärldens alla fiskevatten bara ett stenkast bort.

/ Läs mer

Friskvård och spa

Efter en utedag i snön och kylan kan en massage vara ett fint sätt att avsluta dagen på.

/ Läs mer

Lorem

Hundspann

Tänk dig att få lära dig att köra ett eget hundspann och att under en dryg veckas tid få färdas genom ett av Sveriges bäst bevarade naturområden.

/ Läs mer

Lorem

Kultur & historia

Jokkmokk är rikt på historia såväl som samtida kultur; lär dig om samisk historia på Ájtte eller gå på livespelning på Café Gasskas.

/ Läs mer

Matupplevelser

I Jokkmokk behöver du inte gå hungrig; här finns en stark matkultur med lokala råvaror från naturen, men också thaimat, kinamat, persiskt. Och så förstås pizza.

/ Läs mer

norrsken-mindre

Norrsken

Norrsken, polarsken, Aurora Borealis. Under kalla klara nätter kan du få se hur himlen skiftar i slöjor av lila och grönt.

/ Läs mer

fotograf-leila-nutti

Renar

Vintertid så kommer renarna ner från fjället och håller till i skogarna så det är lätt att se dem längs vägarna till Jokkmokk.

/ Läs mer

Vajal_RinS_10mars13-111_HiRes-cmyk

Ridning

Ett fint sätt att uppleva midvintern här i Jokkmokk är att bäras fram på en varm hästrygg längs upptrampade stigar, och se de snötyngda träden glida förbi.

/ Läs mer

img_6557

Shopping

Förutom Jokkmokks marknad finns här många möjligheter till shopping. Allt från traditionelltallt från traditionellt samiskt hantverk till samtida mode och inredning.

/ Läs mer

Uförsåkning foto M. Nygårds

Skidåkning

Halsbrytande utförsåkning, kontemplativ längdskidåkning bland snötyngda granar eller varför inte turskidåkning på fjället – här finns skidmöjligheter för alla personligheter.

/ Läs mer

dsc03298

Skoter

Hyr en skoter och kör själv längs fina vinterleder, eller följ med på en guidad skotertur.

/ Läs mer